KLIK-KLIK

Tuesday, April 28, 2015

SOLEMNIZATION #20MAC2015

Bismillahirrahmanirrahim...
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful...
Assalamualaikum to all readersss..

Pejam celik, pejam celik, dah 2 bulan kami bertunang..sekejap je mase berlalu utk zmn skrg.. Alhamdulilah tepat jam 5.00 petang, tanggal 20 MAC 2014 bersamaan 29 Jamadilawal 1436H hari Jumaat, kami telah SAH sebagai suami isteri...


Muka cuakkk salam tok kadi..


Alhamdulilah..


PERASAAN???? 
hmmm....xthu nk gmbarkn cmne perasaan time tu, epy??of cos, u are mine!! sebak?? Blurrrr??nk nagisss...entah laa, tapi bila dah sah, secara automatik terdetik dlm hati aku ..lps ni aku dah ad tanggjawab baru, jgn duk pkir nk enjoy cm dolu2..yela, selama duk bujang wat ever I want 2 do, I do..tapi skrg ap y berlaku suami harus didahulukan.. (nk jadi isteri misali jugakk) hihi.. part y buat aku terharu sgt2 time Danial baca tklik sambil duk seru2 nama aku..how sweet u r..the most important I want 2 say that.. I LOVE U DANIAL.. (dengan harapan dia stalk blog aku ni cm dolu2..hihi)


Awk suami saya...saya isteri awk..

Syukur kehadrat ilahi yang memudahkan segala urusan kami. Jutaan terima kasih terutama kpd keluarga, saudara mara, sahabat dan sesiapa y terlibat secara langsung atau pom x kerana sudi tolong apa yang patut & sudi dtg memeriahkan hari bahagia kami..
 
 
Gambar2 kt bawah ni ehsan dari fon org lain..yang official in d progressss...


family perempuan




family lelaki


kawan2 terdekat





our BFF




Akhirnyaaaa...AKU KAHWIN !!!!!!

Thursday, April 23, 2015

BIGBANG 2015 WORLD TOUR (MADE)

 Assalamualaikum semuaaaa...

dup..dap..dup..dap..xcited..epy..gedik !! arrhh..xthu nk ckp, penangan KPOP punya pasal..hihihih...apa pom xblh..tuk pengetahuan korang 1 of my feveret group nk bt tour..jeng..jeng..jeng..yeaaayy BIGBANG is back!!!


yeaaayyy BIGBANG IS BACK !!!!!   
'
Entah bila laa dpt pegi sana..xsaba mak nokkk...insha allh 1 day..KOREA is 1 of my wishlist...hihihii
with new album
"MADE"


 
Syokk jer tgk, MALAYSIA ad dlm list dorang punya tour....yeaayy..kemon GD show me the date plissss...awal2 dah gtaw husband, nk kumpul duit..nk kumpul duit..nak pergi..lalalala...hrp2 trcapai (sedapkan hati sendiri,frust sbb xpat pegi TEAYANG punya tour RISE ritu)


kemonnn GD show me d date plissssssss

Sape yang belom tgk dorang punya preview "MADE",
 meh la tgk sini "MADE" . Album pom dah mcm tgk filem aksi FF7 gtu..hahahaa... i loike it..







**kita jumpa lepas raya ek..hihihii

Tuesday, April 21, 2015

KEISTIMEWAAN BULAN REJAB

 Bismillahirahmanirrahim..
In The Name of Allah The Most Gracious and The Most Merciful..
Assalamualaikum to all readersss... 
Bulan Rejab datang lagi....pejam celik dah bulan Rejab..Syukur alhamdulilah dapat kita merasa lagi kehadiran bulan rejab...Kebiasaannya pada bulan rejab kita akan  berpuasa sunat ..kalau nak hari2 pun boleh juga...tapi biasanya puasa sunat isnin khamis.

Tarikh rasmi 1 Rejab 1436H pada 20 April 2015 di Malaysia. Masuknya bulan Rejab menandakan umat Islam di negara ini akan menyambut ketibaan Ramadhan atau bulan puasa dalam masa dua bulan lagi selepas bulan Syaaban. Menurut firman Allah SWT, Rejab adalah bulan yang agung dan mulia atau lebih dikenali sebagai bulan Haram. Antara keistimewaan utama pada bulan Rejab ialah berlakunya peristiwa Isra’ dan Mikraj pada 27 Rejab.


Banyak sekali manfaat dan keistimewaan yang diperoleh apabila kita menunaikan puasa:-
  • Rasulullah SAW bersabda: “Barang siapa berpuasa pada bulan Rejab sehari maka laksana ia puasa selama sebulan, bila puasa 7 hari maka ditutuplah untuknya 7 pintu neraka jahanam. Bila puasa 8 hari maka dibukakan untuknya 8 pintu syurga.
  • Rasulullah SAW bersabda: “Barang siapa puasa pada tanggal 27 Rejab, Allah mencatatnya sebagaimana orang yang puasa selama 60 bulan.”
  • Puasa 7 hari pada bulan Rejab akan menutup pintu neraka baginya.
  • Puasa 8 hari pada bulan Rejab akan membuka 8 pintu syurga untuknya.
  • Puasa 10 hari pada bulan Rejab maka akan menghapus dosa-dosanya dan diganti dengan kebaikan.

Rejab sebagai bulan penebus dosa serta menambah ganjaran pahala juga mempunyai banyak kelebihan dan bermanfaat. Beberapa amalan yang baik dilakukan dalam bulan Rejab ialah:-

  • Menyucikan diri daripada dosa dengan bertaubat dan memohon ampun
  • Meneguhkan jiwa dan keimanan dengan memperbanyak bacaan al-Quran.
  • Membersihkan hati yang lalai dan alpa melalui amalan beristighfar dan zikir
  • Mendekatkan diri kepada Allah dengan menunaikan solat, puasa dan bersedekah
  • Mohon keselamatan dan kesejahteraan dengan berselawat dan berdoa kepada-Nya
  • Menginsafkan diri dengan membaca atau mendengar peristiwa Israk dan Mikraj, kisah teladan perjuangan Rasulullah dan sirah Islam lain.


Monday, April 20, 2015

ONE STEP CLOSER #16JAN2015

Assalamualaikum to All Readerss....




Alhamdulilah, dalam kita merancang tapi DIA yang lebih mengetahui..pejam celik..pejam celik dah 5 taon kami duk kenal hati budi..yela family pom dah bsing asyik berkepit jer..bila nk ikat, xmnis asyik keluar berdua xde ikatan..byk mata y memandang, dan byk jugak mulut y mngata..hurmmmm...Law ikutkan kami xnak tunang pom, plan nk nikah terus..buat mne y patut..yela masing2 dah bz dgn keje tmbh2 22 duk jauh..jenuh..tpi disebabkn nak jaga ati family, Alhamdulillah Allah sentiasa merancang yang terbaik untuk hambaNYA...

akhirnya.....
TERIMA KASIH EN TUNANG MOHD DANIAL HAFIZI BIN MOHD TAJUDDIN.

Sebenarnya xplan pom date tu, tapi disebabkan nk ikat jugak..nak xnak kami pilih date n proceed, hahaha... tuk pengetahuan korang,kami tunang xlama..juz ikat 2 bln, n then nikah...Naseb la barang-barang hantaran sume dah sedia. Guna pakai balik time abang aku tunang ritu,takde la nk kelam kabut sgt. Aku pun tak harap majlis grand. Tunang je pun tak payah bazir. Jemputan pun cukuplah sedara mara aku n family Danial..Pastu kawan-kawan aku yang dekat 2,3 orang.


Aku syukur sangat sebab majlis sempurna dengan perbincangan kedua belah pihak di persetujui. Terima kasih terutama family yang byk membantu dalam menguruskan mjlis ni..syukur sangat-sangat...harap dengan status baru dapat mematangkan aku lagi.



Menanti hari bahagia. Semoga Allah permudahkan semua. 
Amin....


alhamdulilah..0ne step closer.......


**gambar ehsan kwn2 jer..memory fon corrupt..sedih...huwaaarrrr...










Thursday, April 9, 2015

2015

selamat tahun baru semuaaa!!!!!! even dah masuk bulan 4..hihi..2015 taon y agak bz utk aku..byk perkara mnis berlaku..terima kasih Ya ALLAH kerana masih memberi peluang dan ruang untuk aku merasainya..stay tuned....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...