KLIK-KLIK

Monday, September 21, 2015

KELEBIHAN PEDIVIT

Bismillahirrahmanirrahim...
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful... Assalamualaikum to all readersss..
 
Sekadar nk kongsi cite minggu lps, aku xberapa sihat nak xnak pegi la jumpa doc..lps check semua sttle ! tup2 tetibe doc tu ckp asal la awk ni kurus sgt, cuba check BMI. Skli result under weight..aku dah agak..ha.ha.ha. 
 
Doc tu ckp xpe jgn risau sgt, jaga mkn n bersenam dan sy akan bekalkan vitamin tuk awk. Baik doc ! Balik umh bru check ubt apa la y doc tu bagi, belek punya belek, aku terpandangkan tulisan pada slh ubat tersebut. Ada perkataan yang dicop cantik pada kapsul ubat tu. P.E.D.I.V.I.T. 
 
 
 
 
Terujanya dan tak puas hati, apa lagi mintak bantuan Encik Google. Google punya google inilah yang aku jumpa.

PEDIVIT FORTE Capsules

 
 Pedivit forte capsules
 
Category
Multi Vitamins / Vital minerals / Health Supplement
Composition
Each brown colour soft gelatin capsules contains:Vitamin A USP (As Palmitate)……2000I.U
Vitamin B-1 BP……………………………………1mg
Vitamin B-2 BP……………………………..….….1mg
Vitamin B-6 BP……………………………..…1.34mg
Niacinamide BP…………………………………….
Calsium Pantothenate USP………………………1mg
Vitamin B-12 BP…………………………………1mcg
Ascorbic Acid BP……………………………….33.3mg
Cholecalciferol USP………………………….270 I.U
Calsium (from Dicalcium Phosphate BP)…..190mg
Phosphorous (from Dicalcium Phosphate BP)…140mg
Iron (From Ferrous Sulphate BP)…………………5mg
Copper (From Ferrous Sulphate BP)…………0.01mg
Iodine (From Potassium Iodide BP)………….0.0015mg
Magnesium (From Magnesium Sulphate BP)……1.0mg
Manganese (From Manganese Iodide BP)…….0.01mg
Potassium (From Potassium Iodide BP)………….1mg
Zinc (From Zinc sulphate BP)……………………0.15mg
Indications
Restore High energy levels,To improve body metabolism, build
body resistance, Healthy maintanence & functioning of nerve cells,
heart cells,muscles and bones.
Promote normal growth & development of RBCs
Helps cope with stress, reduces fatigue and enhance work efficiency
Packing
500’s
Manufacturer
Unique Pharmaceuticals
Reg No: MAL19913338X
 
Sumber DISINI
 
 
OK! aku buat rumusan sikit, Vitamin PEDIVIT ni adlh multivitamin y diluluskan oleh Kementerian Kesihatan (MAL 19913338X). Jadi xyah ragu2, ia terdiri drpd pelbagai vitamin n mineral. Ghupernya ia dah lama ad dlm negara kita tpi mgkin rmai y xthu n aku slh sorg drpnya.  Nsb baik la, Compny aku support tuk perubatan so aku blh mtk dr panal Klinik shje, tapi law xsilap sesetengah farmasi ad jual menda alah ni.
 
Makluman tambahan, kekurangan zat n mineral boleh mnyebabkn badan kita cpt letih n x brtenaga. Jadi utk memastikan kita sntiasa sihat, cergas n bertenaga, dgn pengambilan Vitamin PEDIVIT ini sgt2 membantu.  
 
Peranan Vitamin ni :-
 
  • Mengembalikan tahanp tenaga y tinggi
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Membina rintangan badan
  • Menyelenggara fungsi sel2 saraf, sel2 jantung, otot2 n tulang
  • Menggalakan pertumbuhan normal 
  • Membantu menangani STRESS
  • Mengurangkan keletihan
  • Meningkatkan kecekapan kerja
 
 
Jom Cantik & Sihat.
 
 
 
 
regards
#hadapidengansenyuman

1 comment:

  1. gud luck unty nor...berat kite dah 56kg da sekarang....
    kena fikir tuk kurangkan berat pulak lepas ni....
    :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...