KLIK-KLIK

Thursday, September 29, 2016

GOLD COAST MORIB

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..

End of august ritu aku n suami sempat jenjalan..kalo ikutkan plan nak pegi bln 7..nk buat cmne, kje y xmenentu, asyik postpone jer..nasib baik la blh tukar date, al maklum lah dah book bilik awai2.
 
Destinasi bajet kami adalah Gold Coast Morib, Banting Selangor. Pada hari kejadian kami terus gerak k Puncak Alam, knpe k Puncak Alam?? hahaha, Sebelum gerak tu suami aku ad appointment mengurut. So sttle dia punya kerja then terus gerak k Banting.
 
Tepat jam 1.30 tghri, kami terus ke Banting. Perjalanan mengambil masa dalam 2 jam. Sampai je terus check in. Nak dijadikan cerita, mase nk check in tu, mak ai beratur panjang makan mase 1 jam lebih baru dpt kunci bilik, padahal waktu kami pergi bukan hari cuti.
 
Disebabkan masa kami2 dah byk terbuang kt situ, pihak Management Hotel memberi kebenaran check out lambat 1 jam dari waktu biasa. Untuk maklum, waktu check in adalah jam 3.00 petang, manakala waktu check out adalah 12 tengahari.
 
Gold Coast Morib

Dalam bilik
Masuk jer bilik, mak ai besar jakuzi ni, xsabaq nak berendam..hehehe..hari pertama disebabkan dah lewat kami sampai, kami keluar hotel pusing2 sekitar Morib sambil cari makan malam.
 
 
Pantai Morib
Next day sewal jam 10 pagi lepas bekfas, terus kami turun untuk main air, sememannya kawasan ini penuh dengan famiy yang bawak anak2.

Yeayyyyy

sedia beraksi

 
 
Dah puas bermandi mandi, time's up!!!.. naik bilik rehat kan badan, jap lagi nak gerak balik..

selpie sebelum balik
 
Alhamdulilah.. done 2 hari 1 malam percutian bajet kami.. next trip???
 

 

 
 Best Regards
#hadapidengansenyuman
 
 

Monday, September 5, 2016

SEPTEMBER

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..
 
Dah masuk bulan 9 ni, post masih byk yang pending. Mostly aku xsmpat nk update..hihihi..Sempena bulan 9 ni, aku nk share something y selalu aku igt bila tiba bulan  ni..
 
Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when September ends
 
Like my fathers come to pass
Seven years has gone so fast
Wake me up when September ends
 
Here comes the rain again
Falling from the stars
Drenched in my pain again
Becoming who we are
 
As my memory rests
But never forgets what I lost
Wake me up when September ends
 
Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when September ends
 
Ring out the bells again
Like we did when spring began
Wake me up when September ends
 
Here comes the rain again
Falling from the stars
Drenched in my pain again
Becoming who we are
 
As my memory rests
But never forgets what I lost
Wake me up when September ends
 
Summer has come and passed
The innocent can never last
Wake me up when September ends
 
Like my father's come to pass
Twenty years has gone so fast
Wake me up when September ends

Wake me up when September ends
Wake me up when September ends


Best Regards
#hadapidengansenyuman
 
 

 

Thursday, July 14, 2016

14 JULAI 2016

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..


SELAMAR HARI LAHIR ADIK !!!


baru 11 tahun dah sama tinggi dgn kakak..hahaha

SEMOGA PANJANG UMUR, DIMURAHKAN REZEKI, DIBERI KESIHATAN YANG BAIK, TERCAPAI APA YANG DIHAJATI DAN JADI ANAK YANG SOLEH.


Best Regards#hadapidengansenyuman

SALAM AIDILFITRI 2016

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..

Alhamdulilah taon kedua beraya sebagai seorg isteri..Terima kasih husband, raya pertama di rumah saya lgi..lebiu syg..Taon ni bertemakan warna biru...  


biru sangatt...hahaha
 
 ayah, mak n adik



 masih xcukup korum sbb abg aku raya belah isterinya.


anak-anak pok nawi



Cahaya Ramadhan berlalu pergi
Menyambut tibanya Aidilfitri
Ampun maaf segala peri
Semoga ikatan kekal dihati
Selamat Hari Raya Maaf zahir batin

 
 
 
Best Regards
#hadapidengansenyuman

Thursday, June 16, 2016

SELAMAT BERPUASA

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..
 
fuh..fuh,,asyik berhabuk jer..hahaha
 
Syukur alhamdulilah, masih diberi peluang utk meneruskan kehidupan..pejam celik dah  10 ramadhan..B
 
elum terlewat utk mengucapkan selamat berpuasa utk SEMUA..syukur jugak taon ni, taon kedua berpuasa bersama2 suami tercinta..
 
 
 
 
 
 
 
 
Best Regards
#hadapidengansenyuman

Monday, January 4, 2016

TADOM HILL RESORT

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA !!!

Sabtu lepas (02.01.2016) aku n husbend sempat k Tadom Hill Resort. Nak jugak pegi tempat y menjadi viral kt FB. Dalam jam 8.30 pagi, aku, husbend n adik aku terus gerak dr umah k Putrajaya sbb nk ambik adik aku sorang lgi. Berpandu kn waze dlm jam 10.00 pagi kami smpai k Tadom Hill Resort.

yeayyy sampai
Untuk makluman, dia punya signboard npk x npk sgt..so mata tu kne melilau sbb tmpt tu dlm  kwsn kelapa sawit. Parking kete luas so dont worry, cuma tmpt tu lecak mungkin shri sblom tu hujan kot. kami terus gerak ke tmpt pndftran. Mak aii,, bapak ramai orang kalo tgk dr lua mcm xde org. Utk pengetahuan kalo nk masuk dorang akn bagi borang, dtg berapa org, kne declare apa2 y trjadi tggungjawab masing2. Lps tu kt sini jugak ad limit, berapa org je blh masuk dlm tu. Time aku dtg limit hanya 250 org, y selebihnya kne tunggu utk next pndftran. Dah masuk tu xksh korang nk dduk lama mne dlm tu, tapi tmpt tu open dr jam 9.00 pagi smpai la 6.00 ptg.


Tunggu turn nak masuk





Tunggu di panggil masuk


Nsb kami baik, smpat join group pertama masuk kalo x, jenuh nk menunggu utk next group. Bayaran masuk tuk wekend hari tu RM23 sorang. Dlm duk menunggu husbend aku smpt mngira utk group prtama shja dah 250 didarab dgn 23 hengget brpe untung dorang,  x termasuk next..next group yeay..perghh 


Yeaayyy dah blh masuk

Dah dpt masuk kan, cari port dulu nak letak brg mknn, beg baju dll. Lps isi perot apa lgi jom terjun !! hihihi



penuhhh




So far tmpt dia best, tpi y mnjd kurang selesa bgi kami air ni di kawasan tasik, makanya air disitu xngalir seperti air terjun or sungai. Maklumlah sejak kecik lgi aku dah terbiasa dgn air terjun n air sungai. Bila dtg tmpt ni feel jd lain mcm, di tmbh dgn kuantiti org y ramai...hihi. Selain boleh main air, korang jugak blh main aktiviti lasak di Tadom Base seperti ATV, Flying Fox n bbrpe lagi. Untuk byrn aku lupa lak.

Jam 2.00 ptg kami keluar dr tmpt tu, sblom balik smpt singgah di Mitsui Outlet Park KLIA. Sape2 y nk shopping tu brbaloi pegi sana sbb byk discount. Rasa mnyesal, brg aku nak dah beli awal, tup2 tgk kt sana harga jauh lebih murah..huwaaaaa...next time blh dtg lgi..huhuhu









Best Regards
#hadapidengansenyuman

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...