KLIK-KLIK

Wednesday, September 23, 2015

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1436H

Bismillahirrahmanirrahim.. 
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful... Assalamualaikum to all readersss..


SELAMAT HARI RAYA SEMUAAAAA  

Takbir dan tahmid kpd Allah s.w.t dan puji-pujian buat junjungan Besar Nabi Kita Muhammad s.a.w.

Sempena sambutan Hari Raya Aidiladha 1436 Hijrah y akan disambut esok, aku sekeluarga mngambil kesempatan utk mengucapkan slmt mnyambut hari raya kpd seluruh umat islam x kira dimana jua kamo semua berada.

Sebagai umat Islam, Aidiladha mmpunyai pengertian y sgt penting. Ia adlh hari umat Islam di seluruh dunia memperingati pengorbanan Nabi Ibrahim a.s dan anakandanya Nabi Ismail a.s dlm mematuhi perintah Allah s.w.t. Jiwa dan raga dikorbankan semata-mata utk mendekatkan diri kpd Allah n memperolehi keredaannya.

Erti pengorbanan bukan hanya terletak kpd perlaksanaan sembelihan qurban semata-mata tetapi pengorbanan y lebih besar adalah kesungguhan dan keikhlasan kita melaksanakan tugas penuh komitmen. Ia sekali gus akn mebawa kejayaan kpd diri sendiri.

Insha Allah..




regards
#hadapidengansenyuman
 

Monday, September 21, 2015

KELEBIHAN PEDIVIT

Bismillahirrahmanirrahim...
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful... Assalamualaikum to all readersss..
 
Sekadar nk kongsi cite minggu lps, aku xberapa sihat nak xnak pegi la jumpa doc..lps check semua sttle ! tup2 tetibe doc tu ckp asal la awk ni kurus sgt, cuba check BMI. Skli result under weight..aku dah agak..ha.ha.ha. 
 
Doc tu ckp xpe jgn risau sgt, jaga mkn n bersenam dan sy akan bekalkan vitamin tuk awk. Baik doc ! Balik umh bru check ubt apa la y doc tu bagi, belek punya belek, aku terpandangkan tulisan pada slh ubat tersebut. Ada perkataan yang dicop cantik pada kapsul ubat tu. P.E.D.I.V.I.T. 
 
 
 
 
Terujanya dan tak puas hati, apa lagi mintak bantuan Encik Google. Google punya google inilah yang aku jumpa.

PEDIVIT FORTE Capsules

 
 Pedivit forte capsules
 
Category
Multi Vitamins / Vital minerals / Health Supplement
Composition
Each brown colour soft gelatin capsules contains:Vitamin A USP (As Palmitate)……2000I.U
Vitamin B-1 BP……………………………………1mg
Vitamin B-2 BP……………………………..….….1mg
Vitamin B-6 BP……………………………..…1.34mg
Niacinamide BP…………………………………….
Calsium Pantothenate USP………………………1mg
Vitamin B-12 BP…………………………………1mcg
Ascorbic Acid BP……………………………….33.3mg
Cholecalciferol USP………………………….270 I.U
Calsium (from Dicalcium Phosphate BP)…..190mg
Phosphorous (from Dicalcium Phosphate BP)…140mg
Iron (From Ferrous Sulphate BP)…………………5mg
Copper (From Ferrous Sulphate BP)…………0.01mg
Iodine (From Potassium Iodide BP)………….0.0015mg
Magnesium (From Magnesium Sulphate BP)……1.0mg
Manganese (From Manganese Iodide BP)…….0.01mg
Potassium (From Potassium Iodide BP)………….1mg
Zinc (From Zinc sulphate BP)……………………0.15mg
Indications
Restore High energy levels,To improve body metabolism, build
body resistance, Healthy maintanence & functioning of nerve cells,
heart cells,muscles and bones.
Promote normal growth & development of RBCs
Helps cope with stress, reduces fatigue and enhance work efficiency
Packing
500’s
Manufacturer
Unique Pharmaceuticals
Reg No: MAL19913338X
 
Sumber DISINI
 
 
OK! aku buat rumusan sikit, Vitamin PEDIVIT ni adlh multivitamin y diluluskan oleh Kementerian Kesihatan (MAL 19913338X). Jadi xyah ragu2, ia terdiri drpd pelbagai vitamin n mineral. Ghupernya ia dah lama ad dlm negara kita tpi mgkin rmai y xthu n aku slh sorg drpnya.  Nsb baik la, Compny aku support tuk perubatan so aku blh mtk dr panal Klinik shje, tapi law xsilap sesetengah farmasi ad jual menda alah ni.
 
Makluman tambahan, kekurangan zat n mineral boleh mnyebabkn badan kita cpt letih n x brtenaga. Jadi utk memastikan kita sntiasa sihat, cergas n bertenaga, dgn pengambilan Vitamin PEDIVIT ini sgt2 membantu.  
 
Peranan Vitamin ni :-
 
  • Mengembalikan tahanp tenaga y tinggi
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Membina rintangan badan
  • Menyelenggara fungsi sel2 saraf, sel2 jantung, otot2 n tulang
  • Menggalakan pertumbuhan normal 
  • Membantu menangani STRESS
  • Mengurangkan keletihan
  • Meningkatkan kecekapan kerja
 
 
Jom Cantik & Sihat.
 
 
 
 
regards
#hadapidengansenyuman

Tuesday, September 8, 2015

ROCKAFELLA GYM

Bismillahirrahmanirrahim... 
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful... Assalamualaikum to all readersss..
 
Wah! wah! wah...dah pndai berGYM skrg, acecece..hahaha. Xdela sje nk shre, skrg ROCKAFELLA ni dah jadi slh 1 tmpt  WAJIB aku kot..hihihi. Nak ckp aku workout, xjugak sbb belom tergerak nk try2..since aku n husbend dlm proses pertukaran hormon kn, mne thu ad rezki, GEDIK terlebeyy..hihihi.

Mesti de sbb aku duk up..up sal GYM ni an, law korang nak thu, husbend aku bru dpt keje dgn GYM ni, since awal bln 3 hri tu smpai skung ni job ke 3 dia, yela sblom ni xkene dgn emosi dia ..haha alhamdulilah y ni,so far dia suka sbb fun, ad kwn, bleh hooreeyy2, kje pom xde la stress sgt, bos baik. Harap dia bertahan lama, law x mati mak asyik duk ulang jom blik ganu sayang..hihihi.

Ok! part knape aku selalu pegi sana xyah la nk story mory sgt kot..hihi. So far first time aku pegi sana dah npk dia punya signboard mak ai, gedabak besoorr kt tingkat ats tu, cuma entrance nk masuk tu kene perhati betol2 (gym ni kat tingkat ats ye) sbb dia punya pintu hujung skli, kdg2 tuk y first time dtg mesti pening2 lalat sikit (cam aku..hihi).
 
 
dari jauh dah npk
 
Ok la dah smpai, aku pom menonong, yela nk jumpa husbend skli an..first masuk wauu, abam2 sado malunyeee..hehehe gedik terlebih, husbend aku dah buat muka, lgi lah aku ske usik..hehehe.
 
 
Kaunter pertanyaan
 
Tempat dia sgt2 ok, emg aku high recommend sape2 y kaki GYM, nak workout xksh laki k pompuan sbb for ladies emg  dorang ad separate, spesel punya "WOMEN ONLY".
 
women only
 
Harga dia xdela mhal sgt, either walk in atau pom jd ahli. Kalau tnya pndpt aku emg jd ahli sgt2 berbaloi. Since dah jd ahli ni korang pegi la byk mne korang nak dorang xksh, asalkan jgn lupa swipe korang punya kad. Part walk in ni, law xsilap aku dlm 10 hengget blh dpt kot (price tu x berapa sure), law korang nk tahu  skrg ada promosi y harga normal tu blh dpt RM90 shaja smpai bila tu aku lupa lak nk tnya..hihi.
 
 
murah kot !
 
Part ni aku suka..byk peralatan dorang..jom aku bawak korang jln2 dalam GYM ni.

 
Weight area


cardio area




aerobic area

 
 
Aerobic area ni kebiasanya ladies je masuk, sini ad mcm2 kelas spesel tuk gurls..zumba, dance, tiap hari dorang adakan ativiti.. syokkk kot..Insha allah law ad masa aku pom nk join..

 
dorang punya jadual
 
Incase sape y berminat boleh la dtg sndiri, jgn xthu ROCKAFELLA ni juga ad cawangan dkt Ampang, aku dah penah pegi, lagi besar tempat tu sebelah je dgn Tesco Extra Ampang.
 
 


Mane2 y pnh dpt flyers kt ats tu, blh la redeem, tuk masuk free kt sana. Mne nk dpt flyers tu?? aku pom xsure, biasanya dorang edar kt tempat y ramai org, last aku dpt dkt Taman Layang-layang Kepong.
 
 
 
 
 
 
regards
#hadapidengansenyuman

Monday, September 7, 2015

MALAM ANUGERAH PENJANAAN TNB 2015

Bismillahirrahmanirrahim... 
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful...
Assalamualaikum to all readersss..

Finally..MALAM ANUGERAH PENJANAAN 2015 bermula, tema Batik jeng..jeng..jumaat lps (4 Sept 2015) majoriti masing2 xbalik umh. menapak la kami kt opis, yela mlm tu nk berkejar dinner (bukan selalu, setahun sekali jer), tmbhan bila hari jumaat ni jem dia lua biasa sikit, kalo blik emg den xpogi..lgipom aku n d geng ditugaskan tuk jaga pndftran so nak xnak kul 7 WAJIB ad dkt PULLMAN OKAI !!!(arahan tugas)..

Syok jugak bila dah reramai nie, meriah kot..Terigt lak zmn stdy dulu nk mdy beratur kt tndas tunggu turn, hihihi..pakai baju sklii, time make up riuh, yela aku conteng ko..ko conteng aku..hahaha..Dah siap2 igt nk naik van opis je..skli hujan, rahmat betol last2 decide drive jela..senang law nk chow awl..hihi

First time dtg Pullman y dkt Bangsar ni..so far not bad..msing2 terkedek2 hihi, duk cover pakai heel..hehe..


Jom layan gambar..

dah sampai

dlm lif pom jadi

Geng Pendaftaran...


Kegedikkan terserlah..hihi


batik sangat !

xde orang lagi..gambar jelaa

ladiesss


Majlis dah start

Majlis kali ini juga akan meraikan kejayaan Bahagian Penjanaan yang telah Berjaya mendapat pengiktirafan ISO55000 daripada SIRIM sekali gus menempatkan TNB di dalam Malaysia Books of Record sebagai Syarikat Utilityang Pertama di Negara ini  berjaya mendapat pengiktirafan daripada SIRIM.  

Sangat bertuah sbb Majlis Anugerah Malam Penjanaan tahun ini  diserikan dengan kehadiran Pengerusi TNB Tan Sri Lee Moggie dan juga Presiden/CEO TNB Dato’ Seri Azman Mohd.


Pengiktirafan drp SIRIM


us

Menu mlm ni

CMD Staff

Saat2 y ditunggu oleh mne2 staf mestilah time lucky draw..alhamdulilah no.pekerja aku tersenarai (y no 79 tuuu)hihihi.. dpt la hamper sebijik..

Utk makluman korang, sape2 y no. pekerja dia dah naik time nie, dia still berpeluang dpt hadiah grand price no 1 hingga no 4..hadiah grand price no 1 TV 43 inch no 2 TV 40 inch no 3 open tiket MAS k langkawi tuk 2 org n then no 4 set speaker. Barang free sape xnak kan..


Saat yang ditunggu-tunggu

Sape y nk Grand price tu kene la tunggu smpai event tu abis..aku emg tunggu smpai abis, sbb mknn dorang serve dome..so satu..satu..rugi oo blik awal..xleh nk rasa seme t..

Jeng..jeng..emg mlm tu aku punya perangai lain mcm sikit..cm budak2..duk ckp ckp kt semua org,TV tu sy punya..nak TV, dah cop TV,hahaha..Alhamdulilah berkat doa, mlm tu aku bertuah dpt TV 43 inch uollss..xtaw nk ckp cmne time MC umum no.pkerja aku,siyess...blurrr?? waaaahhh.. yess!!yess ! mokcik menang TV.. hahaha..

Saya mng TV..

Org ckp hadiah kwen hari tu ni..alhamdulilah..rezeki..sukaanyeee sbb?? law pegi mne2 y ad lucky jrg dpt grand price..mlm ni emg luck..surprise tuk husbend kita..

Gelagat tingkat 4 msing2 dpt hadiah.

ladiess 4th floor

xsenonoh

sukanyaaa

lif ad cerminn..on !

uuuccaaakkk!!

gedik sgt nih !!

Alhamdulilah, dlm kul 11.30 lebih kita org gerak balik opis, anta mne y berkenaan.Nsb baik bwk kereta sndri law x xthu la cmne nk bwk TV y kedabak tu..nak dijadikan cite mentang2 la seat blkg kete aku dah penuh dgn TV tmbh alza blh lipat seat tgh depan tu, boleh lak dorang buat prgai duk depan 3 org..kanak2 rebena betol..pape pom semuanya brjln lncar..






regards
#hadapidengansenyuman

SEBALIK TABIR #DOORGIFT

Bismillahirrahmanirrahim...
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful...
Assalamualaikum to all readersss..

Jummat lepas Bahagian Penjanaan TNB HQ, ada mengadakan "MALAM ANUGERAH PENJANAAN 2015" untuk makluman, sehari seblum hari kejadian tingkat 4 bertungkus lumus menyiapkn doorgift utk staff y akan hadir (kerja last minute)..

Msing2 dah ghisauu tkut xsmpt nk bungkus..yela total staff y ada utk 1 bangunan ni hampir 200..doorgift lak baru order minggu tu, nk kne bukak satu2, gulung, ikat reben masuk beg, letak tag..fuh..


barang smpai..msing tgh semngat..

shift night


half y dah siap seblom masuk beg


Alhmdulilah berkat kerjasama semua pihak 230 beg berjaya disiapkan seblom lunch time hari jumaat tu..mlm tu enjoy..next entry yer..

regards
#hadapidengansenyuman

SEHATI SEJIWA #CMD

Bismillahirrahmanirrahim...
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful...
Assalamualaikum to all readersss..

Alhamdulilah..Khamis minggu lps jabatan aku de buat meeting jbtan plus celebrate burday beberapa org staff (combine sekali) En. Kamal 31 Ogos, Kak Sharmala 1 Sept, Puan Yati 2 Sept...so far not bad, mklumlah staff xramai 7 org je kot..sng nk jaga..

Awal2 pagi dah kedarah kek..terima ksih Pn Yati utk kek y superb.. siap bertema lagii "CMD SEHATI SEJIWA" inshaallah...


#cmdsehatisejiwa


 Sebelom start meeting kita mkn dulu...


muka xsaba nak makan..



Sesi potong memotong..

Meeting terpaksa anjak k ptg, maklumlah byk sngt isu..haha..lunch time still mkn lagi..seme gerak k Kassa Cafe dkt Kelab Kilat TNB..jeng,,jeng,,mknn kt sana not bad


Menu y ada

Tadaaaaa


xckup korum sorang lgi


Alhamdulilah kenyang..terima kasih bos..bos...hihihi




regards
#hadapidengansenyuman

Wednesday, September 2, 2015

SAAT DITALKINKAN...

Bismillahirrahmanirrahim...
In The Name of Allah The Most Graciuos and The Most Merciful...
Assalamualaikum to all readersss..


**RENUNGAN BERSAMA...
Tiba-tiba tanganku di pegang kuat. "Mengucap sayang mengucap.... Asyhaduallah ‘ilahaillallah......... "ucapan itu dibisikkan ke telingaku di sertai dengan tangisan. Itu suara ibu, manusia yang pernah mendodoikan daku semasa kecil, manusia yang pernah menyuapkan nasi ke dalam mulutku, manusia yang pernah memberi susunya serta yang pernah merotanku kerana degil. "Bagaimana dengan keadaannya doktor? "Aku amati suara itu. Pasti itu suara abang. Mungkin abang baru sampai.  "Tenat",jawab doktor dengan ringkas. "Itu 'kata doktor bang, jangan berserah kepada takdir sahaja. Kita perlu usaha". Sudah seminggu aku terlantar di wad ini, kenapa baru sekarang abang menjengah? datang lah ke sini, aku ingin berbicara denganmu. Datanglah..... Tapi mataku.......semakin gelap. Adakah aku sudah buta? Tidak!!!! Aku tidak mahu buta. Aku masih ingin melihat dunia ini. "Sabarlah dik, banyak-banyak ingatkan Allah. "Abangkah yang bersuara itu? Apa yang aku tanggung ini tidak semudah yang kau lafazkan, abang. Tolonglah adikmu ini. Tolong bukakan mataku
.
"Tekanan darahnya amat rendah". sayup sayap kedengaran suara doktor. Kedengaran juga ibu menangis teresak-esak. Ibu, kau hanya mampu menangis saja.dan bila tiba saatnya, kita akan berpisah. Tapi, ibu..... aku tidak mahu berpisah denganmu. Tolonglah ibu, selamatkan lah daku. "Yassin......".bacaan yassin terngiyang-ngiyang di telingaku. Aku tahu itu suara abang. Tetapi kenapa aku di perdengarkan dengan suara itu? Apakah aku sudah menghampiri maut?.... Aku takut !!!!!!! Sedetik lagi sakaratul maut datang. Sedetik lagi izrail datang. Sedetik lagi malaikat maut datang. Aku di ambang sakaratul maut...... Aku semakin tegang dan semakin sendat nafas di dada. Ketika itu, aku tidak ingat apa-apa lagi. Aku tidak kenal sesiapa di sekelilingku. Tapi yang pastinya sekarang, aku berdepan dengan sakaratul maut. "Tolong ibu tolonglah aku, aku takut". Tapi rintihan ku tidak di pedulikan. Apa mereka semua sudah pekak? Aku di lambung resah, gelisah dan penuh kesah.


Keluhan dan rintihan. "Panas, dahaga, haus, panas........".tapi tiada siapa pun yang peduli. Nenekku datang,"Nenek...........". "Kau dahaga cu, kau lapar cu, mahu air?? Ini gelas penuh air madu, kalau cucu mahu masuk syurga, minum air ini". "Ibu......". Ibuku datang, Ibu menggoyangkan buah susunya. "Ini ibumu. Air susu ini membesarkanmu, nak. buangkan islam, matilah dalam agama yahudi.....".Ayah....... kau datang ayah.......". "Matilah dalam agama yahudi anakku. matilah dalam agama nasrani Itulah agama yang membantu kau masuk ke syurga". "Nenek....ibu.....ayah......suara kau kah tadi?? Kenapa kau berubah laku?? Atau suara syaitan yang ingin memurtadkan aku? "Mengucap sayang, mengucap.. Asyhaduallailahaillallah......".Ucapan itu diajukan sekali lagi ke telingaku. Itu suara ibu. Tapi lidahku sudah menjadi kelu. Manusia-manusia berjubah hitam datang. "Mari ikut kami". Manusia-manusia berjubah hijau datang membawa bersamanya payung hijau, katanya "Mari ikut kami". Cahaya putih datang. Datang kilatan hitam. Datang sinaran kuning.Cahaya merah datang ."Apa ini,apa ini?. Akulah sakaratul maut.......!!!!!!". Kedinginan menjalar, merayap perlahan-lahan dari hujung kaki ke hujung rambut dan kini seluruh jasadku di selimuti sejuk dan kemudian datanglah malaikat maut di hujung kepalaku. "Hai jiwa yang keji, keluarlah dari kemurkaan Allah.......".Aku tersentak. Roh ku berselerak di dalam tubuhku. Lalu,innalillahi wainnailaihi rajiuun....
"sakitnya sakratul maut itu umpama seribu pedang yang amat tajam menghiris daging dan tulang serentak... dan sakitnya hingga ke akhirat."

Malaikat-malaikat yang menunggu sesayup mata memandang dan menghemburlah bangkai yang sebusuk-busuknya. Tiba-tiba bau busuk menusuk ke hidungku, seperti bau sampah yang amat busuk. "Apa yang busuk ni? Tak adakah orang yang mengangkat sampah hari ini? Ah, busuknya, hanyirnya, hancingnya......". "Assalamualaikum......". "Siapa yang memberi salam itu?". "Aku". "Kau siapa wahai pemuda???". Seorang lelaki tercegat di hadapan katilku. Aku tidak pernah melihat orang yang sehodoh, sekotor, dan sebusuknya di dunia ini. Rambutnya yang tidak terurus, baju yang di pakai berlumut hijau, kuning, coklat dan entah apa-apa warna lagi, dari lubang hidung, telinganya dan mulutnya terdapat nanah dan darah pekat keluar. Tanpa di pedulikannya...... jijik, loya, aku rasa........ teramat loya melihatnya. "Kau tak kenal aku?". "Tidak, jawabku tegas. Mana mungkin aku kenal kau sehodoh dan sejijik ini". "Aku sahabatmu, kau yang membuat aku hari-hari". "Bohong!". Aku menjerit sekuat hati. Biar semua penghuni wad ini mendengarnya. "Aku tak kenal engkau! Lebih baik kau pergi dari sini". "Akulah amalanmu yang keji....". Aku terdiam. Aku tidak mampu berkata apa-apa lagi. Ya! aku teringat kini, semuanya telah pernah ku dengar dan ku pelajari dulu. Segala dosa dan keburukan yang kita lakukan di dunia, akan di jelmakan dalam sebagai suatu makhluk yang teramat hodoh di hadapan kita di alam barzakh nanti.


Oh! Tuhan, aku banyak dosa. Aku memang lalai, cuai dan lupa dengan segala nikmat yang telah kau kurniakan. Solatku kerana kawan, dan bukannya ikhlas kerana Allah. Pergaulanku bebas, tak kenal muhrim ataupun tidak. Tapi itu semua telah berlalu dan dan sudah terlambat untuk bertaubat. Apa yang aku harus lakukan.....!, Surah yassin yang abang pegang di letakkan di atas dahiku. Aku melihat kaklong dan kak ngah menangis. Aku juga lihat mata abah bengkak. Tiba-tiba badanku di sirami air. Air apa ini? "Tolong....sejuk!!!! Kenapa air ini berbau air kapur barus. Tolong jangan tekan perutku dengan kuat, sakit! Kenapa ramai orang melihat aku? Aku malu.....malu.....malu...!!". Aku di usung ke suatu ruang. Aku lihat kain putih dibentangkan. Lalu diletakkannya aku di atas kain putih itu. Kapas di bubuh di celah-celah badanku. Lalu aku di bungkus satu demi satu dengan kain itu. "Nanti, tunggu!! jangan bungkus aku. Kenapa kalian semua buat aku macam ini? Tolong rimas.... panas........". Kemudian aku di letakkan di suatu sudut. Beberapa orang termasuk tok imam menyembahyangkanku. Kelihatan ayah dan abang berada di saf yang pertama. Tapi kenapa aku di sembahyangkan? Bukan kah aku boleh sembahyang sendiri? Aku teringat kata-kata ustazku dahulu. "Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan". Dan kini baru aku sedar aku sudah tidak mampu lagi untuk mengangkat takbir, ruku', sujud dan tahiyyat. Aku di angkat perlahan-lahan kemudian di letakkan di dalam kotak kayu. Kotak apa ini?" Aku di usung oleh enam orang termasuk ayah dan abang. Aku diusung setapak demi setapak". "Al-Fatihah!" Kedengaran suara tok imam. Kelihatan ibu, kak long, kak ngah dan lain-lain mengekori di belakang tapi kemana dia bawanya aku?". Nun jauh di sana,kelihatan tanah perkuburan kampungku. "Ke situkah aku dibawanya? Tolong turunkan aku, aku takut!!!!!!". Setibanya di tanah perkuburan, kelihatan satu liang yang besaiz dengan jasadku. Beberapa tangan memegangku, dan aku di turunkan ke dalam liang itu. "Perlahan-lahan", aku terdengar suara tok imam memberitahu." Tolong keluarkan aku dari sini! Aku seram!!!".Kini aku berada di dalam liang sedalam enam kaki.Sedikit demi sedikit pasir dan tanah menutupiku. "Tanah apa ini?". "Aduh sakitnya badanku di timbusi tanah".

"Innalillahiwa innailaihi rajiuuun.......Dari Allah kita datang,dan kepada Allah jualah kita kembali".
Kedengaran bacaan talkin dari tok imam."Sesungguhnya mati itu benar alam barzakh itu benar, siratul mustaqim itu benar, syurga dan neraka itu jua benar........". Sayup sayap aku terdengar tok imam terus membaca talkin, tetapi makin lama makin hilang. Pandanganku makin lama, makin kabur dan terus tidak kelihatan.Tubuhku terasa telah di timbusi sedikit demi sdikit pasir dan tanah yang di lemparkan ke atasku. Terasa semakin gelap dan...... aku kini keseorangan."Nanti! Nanti! Tolong! Tolong ayah, ibu! Jangan tinggalkan aku seorang. Aku takut!!! Gelap!!! Panas!!! Tolong !!!!"

Insaflah...  di mana kita sekarang ni....





regards
#hadapidengansenyuman

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...