KLIK-KLIK

Monday, January 4, 2016

TADOM HILL RESORT

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum tu all readerss..

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA !!!

Sabtu lepas (02.01.2016) aku n husbend sempat k Tadom Hill Resort. Nak jugak pegi tempat y menjadi viral kt FB. Dalam jam 8.30 pagi, aku, husbend n adik aku terus gerak dr umah k Putrajaya sbb nk ambik adik aku sorang lgi. Berpandu kn waze dlm jam 10.00 pagi kami smpai k Tadom Hill Resort.

yeayyy sampai
Untuk makluman, dia punya signboard npk x npk sgt..so mata tu kne melilau sbb tmpt tu dlm  kwsn kelapa sawit. Parking kete luas so dont worry, cuma tmpt tu lecak mungkin shri sblom tu hujan kot. kami terus gerak ke tmpt pndftran. Mak aii,, bapak ramai orang kalo tgk dr lua mcm xde org. Utk pengetahuan kalo nk masuk dorang akn bagi borang, dtg berapa org, kne declare apa2 y trjadi tggungjawab masing2. Lps tu kt sini jugak ad limit, berapa org je blh masuk dlm tu. Time aku dtg limit hanya 250 org, y selebihnya kne tunggu utk next pndftran. Dah masuk tu xksh korang nk dduk lama mne dlm tu, tapi tmpt tu open dr jam 9.00 pagi smpai la 6.00 ptg.


Tunggu turn nak masuk





Tunggu di panggil masuk


Nsb kami baik, smpat join group pertama masuk kalo x, jenuh nk menunggu utk next group. Bayaran masuk tuk wekend hari tu RM23 sorang. Dlm duk menunggu husbend aku smpt mngira utk group prtama shja dah 250 didarab dgn 23 hengget brpe untung dorang,  x termasuk next..next group yeay..perghh 


Yeaayyy dah blh masuk

Dah dpt masuk kan, cari port dulu nak letak brg mknn, beg baju dll. Lps isi perot apa lgi jom terjun !! hihihi



penuhhh




So far tmpt dia best, tpi y mnjd kurang selesa bgi kami air ni di kawasan tasik, makanya air disitu xngalir seperti air terjun or sungai. Maklumlah sejak kecik lgi aku dah terbiasa dgn air terjun n air sungai. Bila dtg tmpt ni feel jd lain mcm, di tmbh dgn kuantiti org y ramai...hihi. Selain boleh main air, korang jugak blh main aktiviti lasak di Tadom Base seperti ATV, Flying Fox n bbrpe lagi. Untuk byrn aku lupa lak.

Jam 2.00 ptg kami keluar dr tmpt tu, sblom balik smpt singgah di Mitsui Outlet Park KLIA. Sape2 y nk shopping tu brbaloi pegi sana sbb byk discount. Rasa mnyesal, brg aku nak dah beli awal, tup2 tgk kt sana harga jauh lebih murah..huwaaaaa...next time blh dtg lgi..huhuhu









Best Regards
#hadapidengansenyuman

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...